15. júna 2013

Kobra- 2. Domov, sladký domov (PRÍBEH)



Po vypožičaní knihy sa vrátila domov. Celou cestou premýšľala nad tým, kam schová knihu, nechcela ju totiž dávať do predchádzajúcej skrýše v diere v zemi. Quinny sa vždy držala hesla pod lampou býva najväčšia tma, a tak stále knihu schovávala v dome. 

Odbočila na ulicu a neskôr sa vydala doprava. Prešla asi kilometer, keď sa pred ňou objavilo obrovské sídlo. Kobrovia a zvlášť Venomari (ku nim Quinny a celá jej rodina patrila) si na tradície potrpeli. V tomto dome bývala celá Grosvenorovská família od začiatku jej vzniku. V tomto Quinny obdivovala ľudí. Dokázali sa niečoho vzdať , aby prijali niečo nové. Sama si uvedomovala , koľko vecí sa vo svojom živote nedokázala vzdať. Vošla cez pozlátenú bránu a prešla po chodníku až do vnútra. 

Zaklopala masívnym klopadlom v tvare leva a netrpezlivo čakala. Dlho sa nikto neozýval. Kde ten Ritch asi je...premýšľala nad sluhom, ktorý jej mal otvoriť. Či chcela alebo nie , správala sa podobne ako jej rodina. Čiže povýšenecky a hrdo k ľuďom menšieho postavenia ako ona sama. Už čakala asi päť minút a nikto neotváral. Zľakla sa tak otvorila ťažké dvere sama a vkročila dnu. Naskytol sa jej nevšedný pohľad. Jej prateta Elaine pobehovala po predizbe a niečo usilovne hľadala. Predstavte si upíra - starú ženu. A teraz si predstavte túto upírku v honosných šatách s tonami farieb na tvári, ako pobehuje a prekladá svietniky.  Quinny neveľmi úspešne zadržiavala smiech. 

"Nesmej sa tak , dámy sa nechichocú. Veď vieš ako skončila Cecília. Cecília bola jej sestra, ktorá sa smiala najváženejšej rodine v celom Slnkobrane a potom skončila na jednu noc vo väzení. vraj po nej liezli potkany. Poď mi pomôcť. Stala sa strašná vec!" 

Ak to Elaine považovala za strašnú vec, Quinny si bola istá, že sa to bude týkať hanby. Tak aj bolo. 
"No čo sa stalo?" Quinny sa prestala smiať. "Prestaň rozprávať tak znudene, zatiaľ čo ty si len pobehovala po záhrade a nič si nerobila, tvoja "úžasná" sestra mi povedala, že je tehotná." 
"Veď ste stále všetci chceli, aby už konečne mala potomka." 
"Áno, to sme chceli, ale nie s nečistou krvou," urazene podotkla Elaine. 
"Prestaňte byť taký zaujatý voči ľuďom. Niekedy majú viac rozumu než niektorí z našej rodine." Quinny spomínala na Elaininho manžela Boba, ktorý bol nájomný vrah.

Žiadne komentáre:

Kde ma nájdete

Kniha mesiaca