13. júna 2013

Svet v ktorom nechcete žiť, to vám ponúka Pasca (Lauren DeStefano: Wither) - (RECENZIA)

  
Predstavte si svet v ktorom mladí ľudia umierajú vo veku 20 (ženy) a 25 (muži) rokov. Predstavte si svet v ktorom nútia dievčatá vydávať sa za bohatých pánov a odchytávajú ich rovno na ulici. Nežiaduce dievčatá skončia mŕtve alebo ako prostitútky. V tomto svete žije Rhine. 

"Ozve sa jeden výstrel a ja viem, že ich bude ešte dvanásť." 

Od začiatku čo som to začala čítať, som si predstavovala ako by som v tejto brutálnej budúcnosti žila. Asi by som nemala veľkú životnosť. 

Rhine sa dostala do domu Lyndena - nadaného architekta s hrozným otcom. Onedlho sa stáva manželkou spolu s ďalšími dvoma dievčtami. Naivná Cecily, ktorá má 13 , pochádza z detského domova a svadbu s Lyndenom považuje za najväčšie šťastie v jej živote. A zatrpknutá Jenna, ktorej zberači odstrelili sestry. Rhine sa snaží utiecť, hneď ako zistí Vaughnove (Lyndenov otec) nekalé praktiky. Je totiž lekár a hľadá protilátku. Pokusy robí na svojich najbližších. 


Rhine sa zoznámi so sluhom Gabrielom (prečo všade musí byť buď Peter alebo Gabriel ?!) a prirodzene  sa doňho zamiluje. Tento románik bol taký nemastný - neslaný , viac sa mi páčili iné veci v knihe. Je to ako v Hrách o život , sú tu podstatné iné veci.

Zaujímavý je však fakt , že Rhine nie je ľahostajný ani Lynden, ktorého ľutuje kvôli jeho otcovi. On si myslel, že Rhine šla do jeho domu stať sa jeho manželkou DOBROVOĽNE! Prirodzene ona ho v tom nechá. (Neznášam tie momenty v knihe, kde hrdinovia nikdy nepovedia pravdu inému a nechávajú ho v lži). 

 Lauren nemá taký dobrý štýl písania ako napríklad Veronica Roth, či John Green, ale kniha bola dobrá hlavne tým príbehom a prostredím. Je však debutantkou, čo vás iste prekvapí, keď začnete čítat. Príbeh mala skvele premyslený.

Rhine bola skvelá hrdinka. Mala aj svoje omyly a nevedela čo cíti ku komu. 



Obálka knihy patrí medzi najkrajšie v roku 2012. Podľa nej robím aj rôzne nadpisy v dejepise (pridám fotku) alebo si len tak kreslím (bude fotka). 

SPOILER Ak vás to zaujíma tak v Horúčke (#Záhrada večnosti 2) mu to Rhine povie KONIEC SPOILERU

Bude aj film!

Odkazy na knihu: 

Goodreads (má hodnotenie 3.88, čo je celkom fajn keďže tu je 42 770 bodovaní): 



1 komentár:

Unknown povedal(a)...

Toto je fakt kvalitná recenzia . Podarila sa ti . :) mimochodom ten design je neskutocny . :)

Kde ma nájdete

Kniha mesiaca