9. marca 2013

Kruté leto - Alison Noel


Názov : Cruel summer (Kruté leto)
Autor : Alyson Noël
Žáner : YA, contemporary, chick lit
Anotácia :
Colby Cavendishová sa pripravuje na úžasné leto plné plážových večierkov. Plány jej však skrížia rodičia, ktorí ju pošlú na prázdniny k tete Tally do Grécka. Opustená na nudnom ostrove bez nákupných centier, telefónneho signálu a s tetou, ktorá sa rozpráva so svojimi rastlinami, má Colby strach, že na ňu jej priatelia zabudnú. Všetko sa zmení, keď stretne milého gréckeho chlapca Jannisa, s ktorým prežije niečo viac ako len obyčajný letný románik.






Colby Cavendishovej sa plány na leto ihneď zmenia, keď sa jej rodičia idú rozviesť a ju pošlú k jej "bláznivej" tete Tally na jeden Grécky ostrov na celé leto. Dalo by sa povedať, je predsa super, že ma posielajú na ostrov. Až na to, že na Tinose sa nič nedeje, najzaujímavejšie sú na ňom holubníky.



Colby si preto začne písať blog s názvom Kruté leto. Zveruje tamvšetky svoje myšlienky, lebo si myslí, že jej blog nikto nečíta.

No opak je pravdou, číta ho záhadný anonym. Colby sa zoznámi s Jannisom, miestnym chlapcom.


Táto kniha je typická "oddychovka" na leto. Netreba pri nej rozmýšľať aj keď, niektoré veci boli jasné od začiatku.

Páčilo sa mi ako sa Colby postupne zlepšovala. Na začiatku bola rozmaznaná a potom začala byť normálnejšia, uvedomila si, čo pre ňu znamenajú napr. Tally a jej priateľ Tassos a konečne sa vrátila ku kamarátke Natalie.

Sériu Nesmrteľní som nečítala a ani neplánujem, počula som, že nebola práve najlepšia. Tí čo ste ju mali radi, tak si túto knihu prečítajte a tí čo vás nebavila aj tak.


Hodnotenie: 6/10

Žiadne komentáre:

Kde ma nájdete

Kniha mesiaca