12. marca 2013

Sophie Jordan - Draki



Vydavateľstvo- CooBoo
Originálny názov - Firelight
Anotácia - Život šestnásťročnej Jacindy, jej dvojčaťa Tamry a ich matky je dobrodružný a veľmi nebezpečný – patria totiž k svorke drakov, ktorá má s neobyčajnou Jacindou svoje plány...

Jej matka sa ju rozhodne ochrániť a tak sa celá rodina presťahuje do púšte. Jacinda si veľmi ťažko zvyká na nové prostredie a na nových spolužiakov. Bojuje so svojou túžbou po lietaní a tiež s vlastným telom, ktoré sa v kritických okamihoch mení na „draki“. V škole si okamžite všimne tajomného Willa, ktorý ju neuveriteľne priťahuje. Will však skrýva nejedno tajomstvo, okrem iných aj to, že patrí do klanu lovcov drakov...

Kniha Draki vás zaujme najmä obálkou a navyše nevšedným názvom, kde to vyzerá, akokeby vo vydavateľstve spravili chybu.

Jacinda nie je veľmi výrazná hrdinka. O to viac sa mi páčila Tamra. Možno bola trochu zatrpknutá, ale inak bola fajn. Ju by som si viac vedela predstaviť ako hlavnú postavu. Will mal super charakter , dobre vyzeral, proste klasická postava, do ktorej sa má hlavná hrdinka zamilovať. Až na to , že bol lovec. A tu sa dostávame k bodu, kde sa to trochu podobá na Shakespeara. Jacinda pred mamou tají, čo Will je a on to tají pred svojou rodinou.

Akcie a napätia tu však bolo dosť. Nuda nebola takmer nikde. Pre milovníkov fantasy, je kniha skvelá, aj pre niekoho kto má rád , nie príliš romantické príbehy.

Koniec po dosť otvorený, ale vyriešila to druhá časť s názvom Útek, na ktorý pripravujem recenziu.

Všimla som si všakešte jednu podobnosť. Ak niekto čítal , Nočný tieň od Andrey Cremerovej, tak viete k čom rozprávam. Aj tam bola hlavná hrdinka fantasy postava, ktorá sa mala vydať za alfa samca. A prišiel niekto (tam to nebol nikto zo záporných postáv) a ona sa doňho zamilovala. Navyše taktiež žili v svorke. Neskôr pridám recenziu aj na túto knihu.

Ale síce som tu vymenovala pár podobností, stále to bol originál, Sophie to že sa budú premieňať na drakov, vymyslela veľmi dobre. Kto má rád ľahké čítanie , predného je kniha akostvorená. ;)

Tejto knihe dávam 9/10 *



Žiadne komentáre:

Kde ma nájdete

Kniha mesiaca